Hogy vagy, kedves Olvasóm?

Remélem, hogy szép élményekben gazdagon telik a nyarad. Ha nem, ne feledd: még van lehetőség a hosszú éjszakák kihasználására, tapasztalatok gyűjtésére, és mindenekelőtt a kikapcsolódás lehetőségének megteremtésére.
 
Tudom, hogy nehéz megállni. Nehéz kikapcsolni, szünetet tartani, amikor a mindennapi teendők listája alatt roskadozunk - és akkor még nem beszéltünk azokról a váratlan helyzetekről, amelyek teljesen feje tetejére fordítják az energia- és időbeosztásunkat...
 
De rendkívül fontos lelki egészségünk szempontjából, hogy megtanuljunk pihenni, feltöltődni, vagy egyszerűen csak levegőt venni. Önmagunk szétforgácsolása mindig kimerült szervezetet von maga után, így hosszú távon csak akkor tudunk teljesíteni, ha tudatosan beiktatunk szüneteket az életünkbe.

A hónap önismereti kérdése tehát így hangzik: Figyelsz-e a saját ritmusodra? Belső vagy külső ritmust követsz? Egyáltalán, ismered-e azt a ritmust, ami Neked jó?

Augusztusban különösen figyelj a Te ritmusodra. Találd meg azt a tempót, amire most szükséged van. 

Állj meg, ha kell.
Gyorsulj fel, ha szükséges.
Lassulj bele, ha úgy érzed jónak.

Ne hajtsd magad szét, főleg ne mások kedvéért. S ne feledd, hogy merj kérni segítséget, ha kell, hiszen nem kell egyedül cipelned mindent.
 
Az intenzív Nyári Önbizalom Napok után én is lelassulok, kikapcsolok. Augusztusban a Lelkisúgó nyári szabadságra megy - ez azt jelenti, hogy az olvasói kérdésekre is csak szeptembertől fogok tudni válaszolni.
 
Ősszel találkozunk!
Betta