1.jpg

Bármi is legyen az, ami mindig is vonzott vagy érdekel jelenleg, bátran kövesd a kíváncsiságod és légy nyitott az új tapasztalatokra.

2.jpg

Lassítsd le a reggeleid és tedd őket tartalmassá, például azzal, hogy korábban kelsz fel vagy teremts egy reggeli rituálét.

3.jpg

Adj magadnak több teret a szó legszorosabb értelmében - szabadítsd fel magad a felesleges kacatok nyomása alól.

4.jpg

Akár a bizonytalanság tart vissza, akár a félelem, annak a leküzdése az egyik leggyógyítóbb dolog amit tehetsz magadért. Ahogy Les Brown mondta: "Csak azon félelmeink válnak korlátainkká, amelyekkel nem nézünk szembe"

5.jpg

Tudományosan bizonyított, hogy a természetben való időtöltés nyugtatóan hat az idegrendszerre és támogathatja lelki jóllétünket. Irány a szabad!

6.jpg

Mikor táncoltál utoljára? A tánc boldogság-hormonokat termel, akkor is, ha a szobád 4 falán belül "engeded ki" magadból a táncparkett ördögét.

7.jpg

Az önreflexió egyik leghatásosabb módja az írás. Akár érzéseidről, gondolataidról, álmaidról vagy mindennapi élményeidről vezetsz naplót, mindenképpen fejleszti az önismereted és kikapcsolódásnak sem utolsó.

8.jpg

Mi az, amit erősítenél vagy fejlesztenél magadban? Mi az, amiről szívesen tanulnál ebben az évben?

9.jpg

Nem kell egyszerre megváltanod az egész világot! Fókuszálj és válassz ki egyetlen káros szokást, amely elengedése mellett elkötelezheted magad. Lehetőleg azt is találd ki,  hogy milyen egészséges szokással helyettesítheted.

10.jpg

Legyen 2018 az az év, ahol nem mások elvárásainak akarsz megfelelni és elkezded a saját életedet élni.

11.jpg

Ápold azokat a kapcsolatokat, amelyek fontosak számodra és engedd el azokat, amelyek feleslegesen terhelnek vagy fájdalmat okoznak

12.jpg

Kellő gyakorlással és kitartással mindent képesek vagyunk átalakítani - a hozzáállásunkat is. Próbáld ki a nézőpontváltás csodáját!

13.jpg

Válts kommunikációt! Hatalmas változásokat tud hozni a kapcsolataidban és önmagaddal való kapcsolatodban is, ha a saját érzéseidről kezdesz el beszélni. A mások háta mögötti beszéd abbahagyása, illetve önmagad felvállalása is kommunikációs cél lehet 2018-ban.

14.jpg

Akár leírod, akár mondod magadnak - hangosan vagy halkan - nagyon hasznosak tudnak lenni a megerősítő mondatok vagy idézetek. A legfontosabbakról emlékeztetőket is gyárthatsz magadnak, amelyeket hűtőre, tükörre vagy pénztárcába is lehet rejteni. A kulcsszó a rendszeresség!

15.jpg

Bármilyen testmozgás remekül hat a lélekre, de a jóga nem véletlenül olyan népszerű! Próbáld ki, ha eddig nem tetted.

16.jpg

Sajnos alulbecsüljük a pihenés fontosságát lelki kiegyensúlyozottságunk szempontjából. Legalább 8 óra alvásra törekedj és az alvási higiéniáról - jó párnák és egészséges matrac - se feledkezz meg.

17.jpg

Nem kell hogy a múlt terhét tovább cipeld. 2018-ban tudatosan törekedj egy múltbéli veszteséged feldolgozására, és ne félj segítséget kérni, ha úgy érzed, elakadtál!

18.jpg

Sokan tartanak tőle, pedig az önfejlesztés egyik legjobb módja a csoportos önismereti munka. Számos módszer közül lehet választani, így mindenki megtalálhatja a hozzá illőt. 

19.jpg

Adj több teret önmagadnak - bármit is jelentsen az Neked. A lelki feltöltődésedre mindig szakíts időt, hiszen az nélkülözhetetlen ahhoz, hogy erőd legyen az élet kihívásaihoz.

20.jpg

A rendszeres meditáció, vizualizáció vagy az autogén relaxáció a stresszkezelés különösen hatékony módja lehet, amelyet bármikor végezhetsz, akár otthon is. 

21.jpg

Mandalafestés, szappanöntés, színezés, körömdíszítés... bármi is legyen az, a kreatív hobbik remekül hatnak a pszichére. Csak győzd megtalálni azt, amelyik a legjobban tetszik!

22.jpg

Legyen 2018 az év, amikor megbízol ösztöneidben és követed "belső hangod", vagy elkezded fejleszteni az intuíciódba vetett bizalmadat.

23.jpg

Minden évszakra tervezz egy projektet, aminek a gondolata örömmel tölt el. Akár egy kirándulás, akár egy tanfolyam, akár valamilyen kihívás, amit magadnak állítasz...  Akár előre is eltervezheted, vagy minden évszak elején felteheted magadnak a kérdést: Most mire vágynék igazán?

24.jpg

Ha rögzíted magad számára mindazt, ami inspirál vagy a jó dolgokat, amik történnek Veled, abból hosszú távon is tudsz merítkezni. Fényképekben, rajzokban, írásban, versekben, naplóban... a rögzítés módja már Rád van bízva!

Ápold a tested és fordulj felé szeretettel! Minden, amit magadért teszel - hajadért, bőrödért, arcodért... - többszörösen térül majd meg.

Üss több legyet egy csapásra. Porold le azokat a könyveket, amelyeket régóta el szerettél volna olvasni és "kapcsolj ki" a szó legszorosabb értelmében.

27.jpg

Nem kell messzire menni vagy nagy lépéseket tenni! A lényeg, hogy ne izolálódj, sétálj nyitott szemmel és fedezd fel a környezetedben rejlő lehetőségeket. 

28.jpg

A kevesebb állati eredetű táplálék könnyíti a szervezetet, s ezzel a közérzetedre is nagyon jótékony hatással lehet. Próbálj ki új zöldséges recepteket!

29.jpg

Nem kell mindig az újdonság varázsát keresni! Emeld át az óévből mindazt, ami szolgált vagy emlékezz egy olyan dologra, ami régen örömmel töltött el.

30.jpg

Higgy magadban, bármilyen terve(ke)t is szövögetsz. Ha nem érzed magad késznek, akkor főleg csapj bele - hiszen az ideális időpont sosem jön el. Ha szükséged van rá, találj támogatókat álmaid eléréséhez és mindenekelőtt légy bátor!


Ha tetszett a bejegyzés, kövess @lelkisugo és iratkozz fel a Lelkisúgó havi hírlevelére!

❤ és mutasd meg másoknak is, akiknek inspirációt vagy segítséget jelenthet!