"Üres kancsóból nem tudsz tölteni..."

Vannak olyan napok – például jéghideg, havas áprilisi reggelek... – amikor különösen jól esik egy kis belső melegség. Valami, ami azonnal mosolyt csal az arcodra, feltölti energiatartalékaidat és becsempész egy adag napfényt a legszürkébb napodba. 

Ezen a héten egy olyan gyakorlatot szeretnék megosztani Veled, amely eredetileg a tanácsadó Cheryl Richardsontól származik, s amelyre Sara Avant Stover A Boldog Nő Útja (The Way of The Happy Woman) című könyvében találtam rá. Én is nagyon hatásosnak tartottam, ezért adom most tovább Neked!

A gyakorlat a "Persze Hogy IGEN Lista" nevet kapta, és arra ösztönöz, hogy tudatosan összegyűjtsd azokat a dolgokat, amelyek feltöltenek erővel, önbizalommal és örömmel.

 

A Te „Persze, hogy igen!” Listád

Melyek azok a dolgok, amelyek minden alkalommal azzal az érzéssel töltenek el, hogy "ezt életem végéig tudnám csinálni?"

Melyek azok a dolgok, amire mindig azt tudod mondani, hogy „IGEN! Jajj, igen! Ezt annyira imádom! Persze, bármikor jöhet!”

Írj össze mindent, amitől erősebbnek vagy energikusabbnak érzed magad, ami bármikor pozitívan hat a közérzetedre vagy amitől úgy érzed, mindig jobbá válik a hangulatod.

A cél hogy legalább 10-20 dolgot gyűjts össze. Érdemes olyan dolgokat összegyűjtened, amelyek nem kerülnek semmibe vagy nagyon könnyen elérhetőek számodra. 

Gondolj egészen egyszerű dolgokra - inspirációként, megmutatok néhány tételt saját IGEN listámról:

 • reggel úgy ébredni, hogy rend van a lakásban
 • egy nyugodtan elfogyasztott gyümölcsös reggeli
 • a pipacsos ruhám
 • puha, frissen mosott haj 
 • jógázni napfelkelte közben
 • kedvenc rózsás parfümöm illata
 • vágott virágok az asztalon
 • friss gyümölcsök a konyhapulton
 • lágy jazzt hallgatni egy remek kávé mellett
 • egy forró, habos, levendulaillatú kádat venni
 • napsütésben sétálni az Öreg-tó partján
 • egy alvó Zokni (a macska)

"Kinek van erre ideje....?"

Amikor összecsapnak a fejünk felett a hullámok, hajlamosak vagyunk arra, hogy a kis dolgokat elhessegessük magunktól, mondván: "Minek vegyek még virágot is?! Örülök, hogy élek és nem esek teljesen szét..." 

Pedig éppen ezek az apró ingerek azok, amelyek óriási erőt adhatnak mentális kiegyensúlyozottságunknak. Azt üzenjük velük agyunknak: "Rendben vannak a dolgok. Nincs szükség pánikállapotra!"

Amikor különösen nehéz, stresszes munkahétnek nézel elébe, igyekezz tehát minél többet beépíteni mindennapjaidba saját IGEN listádról. Használd listádat emlékeztetőként bármikor, amikor úgy érzed, fogytán vannak erőtartalékaid.

 

+ Tipp: A NEM néha könnyebb! 

Ha úgy érzed, nehéz összegyűjtened az IGEN listádat, készíthetsz egy "NEM kérek, nincs rá szükségem!" listát is, amire összegyűjthetsz mindent, ami gyengít, s amit fokozatosan leépítenél a hétköznapjaidban. Gondolj itt olyan tételekre, mint: kevesebb mint 6 óra alvás, önmagad folyamatos összehasonlítása másokkal vagy valamely számodra fontos teendő halogatása. 

 

Örömteli töltekezést!


Kérdéseid vannak? Keress bátran a lelkisugo@gmail.com címen!

Ha tetszett a bejegyzés, kövess @lelkisugo és iratkozz fel a Lelkisúgó havi hírlevelére!

❤ és mutasd meg másoknak is, akiknek inspirációt vagy segítséget jelenthet!