Miközben írom ezeket a sorokat, a háttérben kislányom elégedetten szuszog a játszószőnyegén… Még csak 6 óra 34 perc van, de már túl vagyunk egy nagy közös játékon, másfél kör szoptatáson és két órányi dödörgésen.

IMG_20181124_104654_467.jpg

Visszatekintve, ilyen volt az egész év - sűrű és fárasztó, de szeretetteli.

Mind szakmailag, mind magánéletileg élményekben és fejlődésben gazdag évre tekintek vissza. Szeretettel gondolok vissza a 2018-as csoportos műhelyekre, a Női Telihold Körökre, és minden kliensemre, akik megtiszteltek azzal, hogy együtt dolgozhattunk. Ugyan kislányom születése (július) óta nem áll módomban egyéni kliensek fogadása, a Lelkisúgó heti cikkeivel mégis azt élem meg, hogy anyai teendőim mellett is kapcsolatban maradtam azzal, amit életem egyik legfontosabb küldetésének tartok: a lelki egészség népszerűsítésével, embertársaim segítésével.

Idén sok-sok - gyakran átfedő témájú - beérkező levél hatására elindítottam a Kérdezz-Felelek rovatot, ahol megpróbálok lehető legjobb tudásom szerint válaszolni feltett kérdéseitekre. Pszichológus szemmel címkéztem fel azokat a blogbejegyzéseket, ahol személyesebb hangvételben, saját nézőpontomból írok olyan témákról, amelyek meggyőződésem szerint figyelmet igényelnek.

Köszönök minden visszajelzést és levelet amit kaptam idén Tőletek, hiszen ezek ismét megerősítettek abban, hogy beszélnünk kell a lelki egészségről, az önismeretről, krízisekről, tünetekről, veszteségeinkről. A pszichológia rendkívül szerteágazó világából jövőre is szeretnék olyan témákat választani, amelyek inspirálóak, ismeretterjesztőek vagy elgondolkodtatóak.

Most, ahogy közeleg az Advent, lélekben egyrészt megpróbálok lassulni, másrészt rendszerezem mindazokat az ötleteket, amelyek burjánzanak fejemben. Decemberben a heti cikkek ezért pihennek, az újévig pedig találkozhatunk a Lelkisúgó Adventi Kalendáriumában a Lelkisúgó facebook oldalán, illetve az instagramon.

Minden jót,

Betta