Az újév elérkeztével itt a lehetőség a megújulásra és céljaink tisztázására. Ma három olyan önismereti gyakorlatot szeretnék megosztani Veled, amelyek segíthetnek abban, hogy motiváltan induljon az új éved.

 

1. Készíts Több-Kevesebb listát!

Néha nem arról van szó, hogy egészen új dolgokat kellene elkezdenünk vagy drasztikus változásokat kellene bevezetnünk az életünkbe, mindössze tudatosabban kell összpontosítanunk a számunkra fontos dolgokra. Figyelmünk és energiánk tudatos irányítása segíthet, hogy ne aprózódjunk szét, s kiegyensúlyozottabbá váljunk a mindennapokban.

Tedd fel magadnak a kérdéseket:

Miből van szükségem többre 2024-ben?

Miből van szükségem kevesebbre 2024-ben?

Végy egy papírt, s írj egy-egy listát mindazokról a dolgokról, amit szeretnél hívni az életedbe, amire többször kell igent, illetve nemet mondanod, majd határozd el magad ezek követésére.

ujev1.jpg

2. Az év szava

Ez az egyik kedvenc gyakorlatom, ami "egyszerűsége" ellenére az elmúlt években újra meg újra nagy hatást gyakorolt rám. 

Tedd fel magadnak a kérdést:

Ha választhatnál egy szót az előtted álló évnek, melyik szót választanád?

Legyen ez egy olyan szó, ami irányt mutat, amibe kapaszkodni tudsz, ami bármilyen oknál fogva kiemelkedő jelentéssel bír számodra. Legyen ez egy olyan fogalom vagy ige, ami felé törekedsz, vagy amiről úgy érzed, hogy különösképpen támogatni fog az évben.

+ Tipp: Ha teheted, írd rá egy papírra és tedd olyan helyre, ahol gyakran látod (pl. pénztárcába, hűtőre, vagy állítsd be háttérképnek).

ujev3.jpg

3. A Legjobb Éned gyakorlat

Új év, új én! A következő gyakorlat ideális azoknak, akik számára az önfejlesztés kiemelt cél 2019-ben vagy akik szeretnének nagy változásokat elérni önképükben.

A feladat:

Képzeld el magad elé a lehető legjobb önmagad; hogyan viselkedik, gondolkodik, cselekszik és érzi magát a legjobb éned? Írj egy fogalmazást a lehető legrészletesebben arról a nőről/férfiről, akit magad elé képzelsz.

Majd tedd fel magadnak a kérdést:

Mit kellene megtenned, abbahagynod, illetve elkezdened annak érdekében, hogy a fenti legjobb önmagaddá válj?

+Tipp: Határozd meg magad számára, mikor-milyen lépéseket kell megtenned az elkövetkezendő 12 hónapban annak érdekében, hogy egyre közelebb kerülj célodhoz.

Jó önismereti munkát, s boldog új évet!


Ha tetszett a bejegyzés, kövess @lelkisugo és iratkozz fel a Lelkisúgó havi hírlevelére!

❤ és mutasd meg másoknak is, akiknek inspirációt vagy segítséget jelenthet!